VESPA BATIK

A Vespa egy Indonéziának szentelt különkiadással tiszteleg a kulturális identitás előtt

Amikor egy ikonikus márka találkozik az indonéz örökséggel, megszületik a Vespa Batik. Ez egy különleges, egyedi kiadás, amely egy ezer éves művészeti formát értelmez modern módon. Ez a modell a Vespa olasz lelke és az indonéz nép gyökerei közötti tökéletes egyezést képviseli, és a kultúrát ünnepli, mint az egymás mélyebb megértésének keresését, valamint a célkeresés, a csodák megtapasztalásának és az új, közös valóságok építésének módját.

A Vespa Batik tiszteleg a sokszínűség előtt, amely a nemzeti szigetvilágot jellemzi, így ünnepelve minden kulturális sokszínűséget. Minden motívum különböző szimbólumokat, filozófiákat és jelentéseket inspirál és foglal magába, amelyek teljes mértékben tükrözik a Vespa értékeit.

Az ikonikus „Verde Amabile” batikolt mintákat ábrázoló részletekkel gazdagodik. Ez az évezredes festőművészet – amely 2009-ben felkerült az UNESCO „Az emberiség szellemi kulturális örökségének” listájára – egy kizárólag a Vespa számára készített és tervezett mintával jelenik meg kortárs módon.

A Vespa Batik LX 125 i-get különleges kiadásának fő batikmintája a „Tambal Jagad” hagyományos motívum adaptációja, egy mélyen filozófiai batikminta, amely különböző batikmotívumok kollázsát ábrázolja, amelyeket különböző háttér és kultúrák ihlettek, és amelyek Indonéziát mint szigetvilági nemzetet képviselik.

A Vespa Batik mintázata 7 minta kombinációját szimbolizálja, amelyek Sebangtól Meraukéig szimbolizálják Indonézia területi kiterjedését nyugatról keletre.

A Vespa egy olyan globális márka, amely mindig is tudta, hogyan őrizze meg identitását, miközben minden egyes tulajdonosának egyediségének hajtóerejeként működik. A Vespa Batik jelene egyszerre ünnepli az önazonosság szabadságát és a büszkeséget, amely mindenkit a saját kulturális gyökereihez köt. 

Hasonlóképpen, Indonézia mindig is felismerte és fenntartotta mély kötődését a Vespához, amely az 1950-es évek óta életstílust és státuszszimbólumot képvisel.

Ez a hosszú élettartam lehetővé tette a márka számára, hogy tökéletes hidat építsen a különböző kultúrák között, amelyeket az ikonikus „két kerék” iránti szeretetük egyesít.